پرش به


تصویر

چرا میکروبلیز؟


  • لطفا وارد حساب کاربری خود شوید تا بتوانید پاسخ دهید
4 پاسخ برای این موضوع

#1 R.Mahmoodi

R.Mahmoodi

    newbie

  • کاربر عادی
  • ستاره
  • 4 ارسال

ارسالی 03 February 2019 - 06:15 PM

دلیل اصرار بر استفاده از میکروبلیز چیه؟
اگر فقط اهداف آموزشی باشه خوبه ولی در عمل از نظر کارایی مسلما با یه دونه میکروکنترلر ۲ دلاری کارایی به مراتب بیشتری خواهیم گرفت؟
آیا می ارزه وقت گذاشتن روی میکروبلیز و محیط SDK درحالیکه به نظر میرسه در نهایت کاربردی در صنعت نداره؟
هدف از سوال زیر سوال بردن میکروبلیز نیست، حتی خود من در دوره لیسانسم وقتیکه اسپارتان ۳ تاپ ترین چیپ زایلینکس در ایران بود با فلاکت میکروبلیز رو پیاده کردیم روش و تا مدتها هم چون یاد گرفته بودیم روش متعصب بودیم و معتقد بودیم که بدرد میخوره، ولی طی این سالها حتی یکبار در یک پروژه صنعتی نشد که استفاده ازش بخاد گین بده بهم، پس به ناچار تعصبم نسبت بهش کم شد و کنار گذاشتمش!
حالا سوالم اینه، غیر از اهداف آموزشی واقعا به چه درد میخوره؟ تنها جوابی که به ذهن خودم میرسه اینه که بگیم بعنوان پلی از FPGA به SoC ازش استفاده آموزشی بشه ...

#2 mahmoud

mahmoud

    Administrator

  • مدیریت انجمن
  • 100 ارسال

ارسالی 03 February 2019 - 06:39 PM

در پاسخ به این سوال باید گفت که مزیت استفاده از یک سافت کور زمانی است که نیاز به استفاده از ابزارهای جانبی سفارشی (custom peripheral) در کنار آن وجود داشته باشد. منظورم از Custom peripheral، واحدهای سخت افزاری است که :

1- کاملا خاص باشند (مثلا یک واحد رمزکننده‌ی سخت افزاری با الگوریتم خاص) که طبیعتا در هیچ میکروکنترلر آماده ای چنین سخت افزاری وجود ندارد.

2- ترکیب آنها خاص باشد و در هیچ میکروکنترلر آماده ای وجود نداشته باشد (مثلا 10 واحد UART، 2 واحد I2C و سه شبکه ی اترنت!).

 

در اینگونه موارد معمولا یکی از موثرترین راه حل ها استفاده از یک سافت کور مانند میکروبلیز است. با استفاده از میکروبلیز و اتصال آن به پریفرالهای سفارشی که معمولا بعنوان Core های سخت افزاری شناخته میشوند، در واقع یک SoC سفارشی ساخته ایم که معادل آن در دنیای بیرون وجود ندارد!

 

اما به این سوال میتوان از این منظر نیز پاسخ داد که در بسیاری از مسائل صنعتی، راه حل بایستی به گونه ای باشد که هم قابلیت انعطاف نرم افزاری (استفاده از کدهای سطح بالا مثل زبان C) را داشته باشد و هم برخی از اجزای سیستم که نیازمند سرعت اجرای بالا هستند بصورت سخت افزاری پیاده سازی شوند. به این سبک طراحی، Hardware/software Codesign (هم-طراحی سخت‌افزار و نرم‌افزار) گفته میشود که امروزه خیلی پرطرفدار شده و با ظهور ابزارهایی مانند vivado sdsoc (محصول شرکت Xilinx) استفاده از آن با سهولت و سرعت بیشتری در حال پیشرفت است. 



#3 R.Mahmoodi

R.Mahmoodi

    newbie

  • کاربر عادی
  • ستاره
  • 4 ارسال

ارسالی 03 February 2019 - 06:59 PM

در مورد مزیت اول (سفارشی سازی) : باز هم استفاده از یک میکرو کنترلر کوچک بهمراه FPGA با یک باس مشترک ضمن حفظ کارایی اکثر قابلیت های سفارشی سازی را در خود دارد، ضمن اینکه باید دید چند در صد از نیازهای صنعتی باقی می مانند که با این ترکیب میکرو و fpga پاسخ خوبی به آن نیاز ها داده نمی شود؟ و آیا اگر با این ترکیب نتوانیم با میکروبلیز میتوانیم؟

در مورد مزیت دوم (Co-Design) : طراحی مشترک HW/SW مبحثی است که فارغ از پلتفرم میتواند در نظر گرفته شود هرچند برای پلتفرهای Zynq بهینه شده است، پس آنرا بعنوان مزیتی تنها برای میکروبلیز نمیتوان در نظر گرفت بلکه هر ترکیب Hw-Sw را شامل می شود اما روی SoC هایی مانند SYNQ میتوان با سهولت بیشتری کار را پیش برد نه میکروبلیز و ترکیب FPGA+Micro .
پس با توجه به هر دو مورد باز هم جای این سوال وجود دارد: چرا میکروبلیز؟

#4 mahmoud

mahmoud

    Administrator

  • مدیریت انجمن
  • 100 ارسال

ارسالی 03 February 2019 - 07:14 PM

میکروبلیز در مقایسه با راه حل استفاده از یک micro در کنار FPGA مزیت‌های قابل توجهی دارد: یکپارچه سازی سیستم، کاهش پیچیدگی سخت‌افزار و کاهش هزینه BoM. هر دوی این موارد از دید یک طراح سیستم مزیت‌های قابل توجهی هستند.



#5 ahad

ahad

    newbie

  • کاربر عادی
  • ستاره
  • 2 ارسال

ارسالی 16 April 2019 - 12:55 PM

یکی  به من  بگه  میکرو  بلیز  چیه  

چ  کاربردی داره 

چرا باید  ازش  استفاده کنم 

با میکرو   چ  فرقی داره






0 کاربر در حال خواندن این موضوع است

0 کاربر، 0 مهمان و 0 عضو مخفی